Chelsea haalt duurste doelman ooit binnen en huurt Kovacic; Cortois vertrekt

Chelsea heeft keeper Kepa Arrizabalaga van Athletic Bilbao gecontracteerd. The Blues betalen 80 miljoen voor de doelman, nog nooit eerder werd er zoveel betaald voor een keeper. Kepa tekent voor maar liefst 7 jaar op Stamford Bridge. Kepa is de opvolger van Thibait Cortois die voor 35 miljoen naar Real Madrid verkast.

De Baskische keeper stond afgelopen winter in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid wat ook een bod deed van 20 miljoen. Chelsea betaalt dus wel de clausule die in het contract van de keeper stond. Ook Jack Butland, Jan Oblak en Sergio Rico waren in beeld bij Chelsea maar de keuze is dus op Kepa gevallen.

Voor Chelsea is Kepa niet de enige aanwinst ook middenvelder Mateo Kovacic wordt voor een seizoen gehuurd van Real Madrid door The Blues en eerder werd middenvelder Jorginho voor 57 miljoen van Napoli gekocht.

Loopbaan Kepa

De 23 jarige doelman is een Bask en begon zijn carrière bij Bilbao en werd 2 keer verhuurd aan Ponferrarida en Real Valladollid. Sinds 2 jaar is hij de 1e doelman van Bilbao en keepte 53 wedstrijden voor Bilbao.

 

Afbeeldingsresultaat voor kepa

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s