Robben stopt bij Oranje

Arjen Robben heeft gisteren na de gewonnen wedstrijd met Zweden bekend gemaakt te stoppen als International. Oranje won weliswaar met 2-0 maar is uitgeschakeld voor het WK in Rusland. Nederland kwam op doelsaldo te kort.

Arjen Robben de man die altijd op en top professioneel was. Een geweldige mentaliteit en instelling bezit waar deze generatie nog veel van kan leren. Ook tijdens deze kwalificatie was Robben de beste bij Nederland. Hij speelde tegen Zweden echt een geweldige wedstrijd waarin hij het team echt op sleeptouw nam. Hij maakte gisteravond dan ook beide goals .Robben die altijd 200 % gaf of het nou een halve finale of een oefenduel was.

Robben debuteerde bij het Nederlands elftal onder Dick Advocaat op 30 april  2003. In de 77e minuut mocht Robben erin voor Marc Overmars. Robben beleefde zijn eerste toernooi in 2004 in Portugal waar Nederland de halve finales haalde. Robben gaf 2 assists in groepsfase tegen Tsjechië. De man van glas scoorde bovendien de beslissende penalty in de Kwartfinale tegen Zweden. Uiteindelijk strandde Nederland tegen Portugal in de halve finales.

Op het WK in 2006 was Robben trefzeker in de poulewedstrijd tegen Servië & Montenegro. Ook was hij hierin the man of the match. Robben gaf ook de assist in een andere groepswedstrijd tegen Ivoorkust. Nederland werd tweede in de groep achter Argentinië. In de achste finales werd oranje door Portugal uitgeschakeld.

In het Europees Kampioenschap in 2008 speelde Nederland geweldig in de poule door maar liefst met 4-1 en 3-0 te winnen van Frankrijk en Italië. Ook Roemenië werd in de poule met 2-0 geklopt. Nederland verloor echter in de achste finales van Rusland na verlenging met 1-3. Robben speelde tegen Frankrijk, Roemenië en Rusland mee en scoorde 1 keer.

Op het WK 2010 werd Nederland tweede. In de groepsfase won Nederland van Kameroen, Japan en Denemarken. Robben was hier niet bij wegens een blessure. In de achste finales keerde de man van glas terug en scoorde gelijk de openingsgoal tegen Slowakije. Nederland won in de Kwartfinales van Brazilië met 2-1. In de halve finale werd Uruguay met 3-2 verslagen mede door 1 goal van Robben. Nederland trad in de finale aan tegen Spanje maar verloor na verlenging met 1-0. Robben stormde in deze wedstrijd 2 keer alleen op Casillas af. Beide keren wist de goalie ternauwernood te voorkomen dat Robben de grootste werd in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Het EK in 2012 was er een om snel te vergeten. Nederland verloor alle 3 de groepswedstrijden van Denemarken, Duitsland en Portugal. Robben verzorgde wel de 2 assist bij de 2 Nederlandse goals op dit toernooi.

Het WK in 2014 was een geweldig toernooi voor Nederland en Robben. De poulewedstrijden werden allen gewonnen. Tegen Spanje liefst met 5-1 en Chili en Australië werden met 2-0 en 3-2 aan de kant gezet. Robben scoorde tegen Spanje liefst 2 keer en tegen Australië scoorde hij 1 maal. In de achste finales werd Mexico verslagen doordat Robben in de laatste minuut de penalty versierde. In de Kwartfinales werd Costa Rica na penalty’s pas uitgeschakeld. Uiteindelijk bleek Argentinië te sterk in de halve finales eveneens na penalty’s. De Troostwedstrijd won Oranje afgetekend met 3-0 van Brazilië. Robben was een van de uitblinkers op het WK en kreeg hiervoor de bronzen bal.

In totaal speelde Robben 96 interlands voor Nederland. Robben maakte 37 goals en gaf nog 30 assist.

Een geweldige interlandcarrière van een geweldige voetballer op en naast het veld. De beleving, inzet en mentaliteit zijn uniek bij deze man. We gaan hem missen!

Robben bedankt!

 

arjen-robben-bedankt.png

 

Advertenties

Een gedachte over “Robben stopt bij Oranje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s